Follow by Email

zondag 15 januari 2012

Dronken vrouwen

Bij een van mijn volgers lees ik dat ze is wezen stappen met een vriendin, klinkt heerlijk, ik zou bijna jaloers worden!

Haar type-kunsten op haar facebook zijn dankzij de drank en de lol erg bijzonder en erg leuk te lezen, je zou zeggen, een mooi onderwerp voor een blog. 

Ook in Twello kom je weleens dronken mensen tegen. Doorgaans niet overdag, alhoewel je ze ook hebt die overdag in de kroeg hangen of gewoon thuis een innige ,warme vriendschap hebben met de fles ( vaak tot spijt van hun families, van wat ik hoorde zorgt het voor een hoop ellende , ruzie en kost het flink wat geld , maar je moet wat over hebben als drankorgel om een goede vriendschap te onderhouden) maar wanneer je wilt lachen moet je dus vrij nemen , het eerste weekend van september....Juist, ons aller zeer bekende en geliefde klompenfeest!


De dagen er naar toe kriebelt het al aan alle kanten, oppassen zijn geregeld ( een hele kunst, zie ze maar te vinden de jongens of meiden die bij je thuis willen zitten met het klompenfeest) en vaak zijn het dan opa's en oma's die een weekend de kinderen krijgen...en terecht, de staat waarin de meeste mensen zijn is vaak het aanzien niet waard, hoe later de avond , hoe schoner het volk en daar wil je je kind niet aan blootstellen....alhoewel, je hebt ze erbij die hun kinderen gewoon meenemen , ook de avonden en soms zie je dan die kinderen ernstig vermoeid rondlopen tegen middernacht en een blauwe vader of moeder die probeert tijd te rekken in plaats van het gewone ritueel door de weeks, het kind dat tijd rekt. Vader of moeder lalt er lustig op los en het kind slaapt half half meedeinend op de muziek en heeft zijn muts opgezet tegen het rond klotsende bier. Het kind ruikt naar bier en rook, maar hee dat zien we morgenvroeg of morgenmiddag wel weer, we drinken nog even vrolijk verder natuurlijk...

Wat zo leuk is is als je zelf niet drinkt. Je ziet naarmate de avond verstrijkt de mensen om je heen steeds vreemder worden. Vrouwen van ver over de 40 die de vrienden van hun zoon staan te versieren, een jarige vrouw die het aan iedereen verteld met duidelijke hoop gezoend te worden door iedereen en dronken mannen die in je billen knijpen of naar je borsten staren en vragen of ze je niet ergens van kennen....Ja, natuurlijk ken je me, maandag staan we weer samen op het schoolplein....Te hopen is dat de dronken tor zo dronken is dat hij dit maandag niet beseft...alhoewel, de schaamte en het proberen van de vrouw in kwestie te ontlopen is natuurlijk een inwendig lachsalvo wel waard....

Het klompenfeest...een gezellig groots gebeuren, wat erg leuk geregeld is door de mensen die in de organisatie zitten. Een dikke pluim ook voor de middenstand, die hier erg aan meewerkt. Op die saaie bakker na dan, die saaie piefen schijnen er niet aan mee te doen, wat ik persoonlijk erg jammer vindt en daarom uit coulantie naar de andere middenstanders daar geen taart meer haal. Je moet ergens een statement maken toch?  Daarnaast vind ik het gebak van die andere vlaaienzaak net zo lekker gelukkig ....Ik dwaal wat af.

Dronken vrouwen dus....Een dronken vrouw schijnt een engel in bed te zijn. Ik weet niet hoe anderen dit zien of ervaren, maar de ervaringen van mijn vriendinnen halen dit gezegde keihard onderuit, aangeschoten zijn staat garant voor een stevig potje tafeltennis, al dan niet in huis of op een donker plekje in Twello waar op dat moment niemand anders is..( hoop je)  maar dronken zijn is een heel ander verhaal.  Een echt dronken vrouw is allang blij als ze in het juiste bed beland.( er blijken vrouwen te zijn die in andermans bed belanden, maar dat is een verhaal op zich waard ooit)  En als ze precies op het goede moment in haar bed kan springen....na 6 keer een draaiend bed te hebben gezien weet je als dronken vrouw het juiste moment van springen ( of je laten vallen) zodat je niet inspringt als net de muur voorbij komt...Naast dat dat wat genant is is het ook pijnlijk. Dat genante kan je je de andere morgen vaak niet herinneren , maar die blauwe plek verraadt natuurlijk wel je missprong..

Dronken vrouwen dus....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten